Alla har lite olika studiesätt för att lära sig saker. När jag pluggar inför en tenta så använder jag mig av tentalappar. Lappar med frågor eller ord/sjukdomar/omvårdnadstekniker på ena sidan och ett mer eller mindre långt svar på andra sidan. På så sätt kan jag förhöra mig själv (eller be min intet ont anande sambo att göra det...) plus att jag lär mig rätt bra genom att skriva ned det också. En annan variant är att jag diktar upp historier för att lättare komma ihåg samband för olika saker jag tycker är lite extra krångligt. Har en just nu som involverar parasiten Babesia canis och piraten Barbossa.
En tredje teknik är att jag sitter och pratar med mig själv, eller ja, oftast blir det med någon av katterna som råkar vara i närheten just då, och förklarar om etiologi, diagnosticering och profylax eller hur man bäst rehabiliterar en diskbråckshund. Mina djur är mycket väl utbildade vi det här laget! =P
Den förra luntan av rehabiliteringslappar...
Dags att börja tentaplugga!
Kanon tackar för svaret på min jag fråga skrev i ditt förra inlägg :) Misstänkte nästan att det var så lösningarna såg ut :) Har läst en djurskötarekurs på Uddetorp, så är medveten om att Skara är rätt litet och allt ligger nära...vilket ur hundsynpunkt är väldigt bra. Hur tycker du annars att utbildningen är i korthet, om man får fråga? Är det som du hade tänkt dig?
SvaraRaderaHa en fin helg du med och lycka till med pluggeriet inför tentan (ps bra tips på inlärning) :)
Hälsningar
Anna
Hej hej,
SvaraRaderaNemas problemas! ;)
Jag är i stort väldigt nöjd med utbildningen och trivs väldigt bra! För just vår klass kan det vara lite frustrerande ibland eftersom att vi är försökskaniner för det nya treåriga programmet (vi är de första som går kandidatprogrammet) och kursplaner osv utformas efter hand. Men som sagt, jag är mycket nöjd med mitt val! =)
//Marica
Jag känner igen det där med att vara försökskaniner. Min klass var det när jag gick medieprogrammet på högskolan i Skövde. Det var ingen kul upplevelse. Verkar dock som det flyter på bättre för er...
SvaraRaderaUndrar lite hur mycket ni läser om andra djur än häst, hund och katt? Andra smådjur är ju kanske naturligt, men hur är det med kreatur och andra produktionsdjur? Inom vilka kurser? Ser i inlägget att du läser om dem nu i (antar jag) Omvårdnadskursen.
Hej hej,
SvaraRaderaJa, det kan vara både roligt och frustrerande att vara med att starta upp ett nytt program. =)
Tjaa... fokus ligger ju som sagt på hund, häst och katt. Alla smådjur såsom gnagare, kaniner, iller liksom ormar, ödlor och sköldpaddor räknas alla som exotiska djur och de återkommer i några kurser, men inte alls i lika stor utsträckning som de tre "stora". Har man ett specialintresse inom de mer exotiska djuren så kan man försöka inrikta sig på de djuren när man har valfrihet att välja, t.ex. i en beteendestudie eller examensarbete. Produktionsdjur har heller inte varit jättestort, kanske mest av den enkla anledningen att det idag inte finns någon plats för djursjukskötare hos distriktsveterinärer. Men vem vet, det kanske kommer i framtiden? =)
//Marica