Skadefrekvensen stiger i takt med att slasket fryser till vilket märks på landets vårdcentraler och i sjukgymnasternas väntrum. Vad vi sällan tänker på är kanske att skaderisken också ökar för våra husdjur, och det är inte alltid lätt att hålla ihop tassarna, även om det finns fyra att stå på. Så var rädd om både er och husdjuren i vinter!
Som boende i stad med begränsade möjligheter att låta hunden gå lös på promenaden kanske djurägaren gärna passar på när de passerar en folktom park eller skogsparti. Har man då en hund som vi, som blir överlycklig och springer som en tok direkt hon släpps ur sina bojor, är det en bra idé att förlägga denna lösspringande del av promenaden mot slutet när hunden är lite uppvärmd. Extra viktigt att ta det varsamt med mycket uppvärmning nu i vintertid när det är kallt i luften (även om det är milt i år), för att minimera risken för skador.
söndag 8 januari 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej,
SvaraRaderafunderar på att gå djursjukskötar utbildningen sen och undrar lite hur det är med jobb och så inom det området? Har du blivit erbjudet nåt när du varit på praktik, vet du vart du ska ta vägen när du tar examen? :)
Hej Malin,
SvaraRaderaTrevligt att du är intresserad! =) Som det ser ut just nu så finns det en brist på arbetsmarkanden av legitimerade djursjukskötare, något som gör framtiden ganska ljus! Så ser det ut just nu, men det är svårt att säga hur detta kommer att förändras framöver. Många i klassen har redan skrivit på anställningsavtal till efter examen och nästintill alla har redan fått jobberbjudanden, det senare då oftast från just praktikplatserna. =) Jag har ännu inte skrivit på något avtal, men har haft lite kontakt med ett djursjukhus jag jobbat på innan, så vi få se var jag hamnar när jag är färdig! Spännande ska det bli i vilket fall! =)
Mvh,
Marica